Vintagewine.dk

Vintagewine er startet af Brian og Morten. Vi er begge vinelskere og vil gerne skabe en shop hvor det er muligt at købe ældre vine til fornuftige priser. De fleste af vores vine er partier med få flasker af hver – når de er væk, får vi ikke nye. Vi sammensætter også smagekasser til private, firmaer og til vinklubber hvor det er muligt at prøve forskellige vine af.

Vi har et udvalg af vintage vin, hvor du hos os finder unikke flasker der ellers kan være svære at købe i fri handel. Vi har derudover et nøje udvalgt sortiment af ny produceret vine af god kvalitet.

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon eller e-mail, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.

https://vintagewine.dk/

LIBER VIN

Liber er navnet på den italienske vingud, og er etableret 2004. Firmaet leverer vin til erhvervslivet, men har også et betragteligt salg til private. Desuden specialiserer LIBER VIN sig i kundetilpassede vinsmagninger – i særdeleshed ud af huset, på det sted hvor kunden befinder sig.

LIBER VIN ejes af Lene Stentoft, hvis store interesse for vin og personlige relationer til vinleverandører rundt om i verden betyder rigtig meget.

www.liber-vin.dk

Rask VINIMPORT

Vi startede vores firma efter en ferie i Italien i 2016, hvor vi ved en ren tilfældighed faldt over DORIGO´s domicil. Her fik vi en vinsmagning og var imponeret både over vinenes kvalitet og over Alessio Dorigos gæstfrihed og engagement. Hjemvendt til Danmark igen, blev vi enige om, at det kunne være sjovt at importere et par vine fra Dorigos sortiment for at sælge dem videre til familie og venner. Derfra har det udviklet sig stille og roligt og vi udvider stadig vores forretning.

Vi er 3 generationer af vinelskere med stor passion for Italien og italiensk vin og vi elsker at rejse rundt og besøge nye områder. Vi besøger landet flere gange om året og vores mål er at udvide vores vin sortiment med en ny vinregion om året.

Vi handler kun med mindre familieejede vinproducenter, hvor kvalitet og godt håndværk er i højsædet. Vi finder selv vores leverandører, besøger dem i Italien og opbygger og vedligeholder personlige relationer til dem. Vi er stolte af at kunne præsentere og sælge vine, der er fremstillet af personer, der alle har stor passion og stolthed for deres fag og vine.

https://raskvinimport.dk/

coolwines

Coolwines er webshoppen til CC Wines, som gennem de sidste 20 år har importeret og distribueret vine i Danmark fra Cool Climate områder over hele verden. en mindre, men dynamisk og kvalitets fokuserende vinimportør, som finder de nye stjerne i alle de kølige vinområder.

Vi er 2 partnere i Coolwines

Henrik Tachau Kristensen, Vinhandler, Sommelier og tidl. restauratør gennem 20 år. Han finder vinene, formidler, pakker og sendes til dig Elisabet Benediktsdottir kom til i april 2020. Hun står primært for det gastronomiske og for salg & markedsføring

https://coolwines.dk/

Nature Wines

Vi er en online vinshop og grossist til restaurationsbranchen og vi holder til i Andkær, lidt syd for Vejle. Størstedelen af vores sortiment er fra små europæiske vinbønder, som producerer vin af høj kvalitet og med kærlighed til naturen omkring dem. Det betyder masser af passion for kvalitet, bæredygtig produktion, økologi, specielle og spændende vine og nogle i begrænsede mængder. Flere af vinene er økologisk certificeret, og andre er i proces for certificering.

Vi har vine, der ikke kan findes i supermarkeder eller i andre større kæder. Nogle af vinene er nummererede og flere af dem produceres i meget små mængder. Der er også flere specielle og spændende vine som f.eks. prisvindende mousserende alkoholfrie vine fra et ungt par i Tyskland, en vin uden tilsat sulfitter, og flere vine lavet på sjældne og ukendte druesorter

Daglig ansvarlig og medejer for Nature Wines er Michael Jensen. Han varetager den daglige drift og hans interesse for vin startede, da han var midt i 20’erne. Vores sortiment vil med tiden blive udvidet i små step, da det er vigtigt for os at få de helt rigtige vinbønder med på rejsen – de små og dem som har fokus på økologi og bæredygtig produktion.

https://naturewines.dk/

Degustation

Vi har drevet Degustation i over 10 år – med kæmpestor passion for god vin som fundamentet for vores butik.

Vores største ønske er at formidle denne entusiasme, så vores motto gi’r mening: “Livet er for godt til dårlig vin!”

Degustation på fransk, Degustatio på latin, afledt af Degustare eller At smage på.

Det er vores ynglingsord på fransk!

Et væld af skilte i den franske natur inviterer netop til “Degustation” – til prøvesmagning af vinbondens vin.

Igennem mange af disse smagninger har vi forelsket os i de vine, som vi sælger i butikken.

Men vi har også forelsket os i vin fra andre lande end Frankrig – f.eks. Italien, Spanien, Tyskland og Sydafrika.

Vi håber at I vil elske dem alle lige så meget, som vi selv gør!

https://www.degustation.dk/

VIN TIL FOLKET

Vi hedder Caroline og René, og vi er ansigterne bag VIN TIL FOLKET. Vores mission er meget enkel. Vi vil så gerne introducere folk til vores lækre, udsøgte vine – ganske enkelt fordi vi synes, at livet er for smukt og for kort til at drikke dårlige vine

(og at bruge penge på det…)

Vi har selv udvalgt alle vinene, du finder i vores sortiment. Vi har et koncept om, at vi kun vil sælge vin med wow!-effekt. Måske finder du ikke en vin til en halvtredser, men vi tror også på bæredygtighed, og vi mener, at en god vin også har en god historie bag sig. Det betyder, at alt fra at druen står på marken, til vinbonden høster den, saften kommer på flaske og til den står på bordet hjemme hos dig, er alt gået godt, og forholdene har været gode for alle. Det tror vi på kan smages, og det vil vi gerne give lidt ekstra for.

Vi er måske ikke landets største vinhandel, men vi er muligvis landets bedste vinhandel.

https://vintilfolket.dk/

Vinettig

Vi er passionerede vinimportører.

Hver sommer besøger vi forskellige vindistrikter, for altid at holde os opdatereret med de seneste vin-trends. Vores største mål med Vinettig.dk er at dele vores fascination for udvalgte vine, som du ikke bare lige finder i det lokale supermarked.

Vi ved at vores direkte kontakter med producenter på de sydlandske vinslotte, giver de bedste priser, bedste smage og mest unikke vine.

https://www.vinettig.dk/

Casavinho

Efter mange år som flittigt rejsende til Portugal, tog vi i 2020 vores første palle vin hjem fra Douro Dalen, dengang hovedsagligt portvin, men med tiden også rød, hvid, mousserende og diverse likører. Sortimentet udvides løbende, som vi finder nye spændende producenter.

Vi har stor fornøjelse af at besøge producenterne rundt omkring i Portugal, og vil gerne ikke blot sælge de portugisiske vine, men også formidle de forskellige historier fra vingårdene dernede.

Vores butik ligger i forbindelse med vores hjem, og den er altid åben efter aftale og på udvalgte dage. Derudover har også et smagelokale, hvor vi har plads til ca. 20 personer.

https://www.facebook.com/casavinho.dk/

Vinfadet

Vi har specialiseret os i tysk vin fra små, dygtige vinbønder, der selv er med i hele produktionsprocessen af deres vin. Vi har besøgt vingårdene og har et rigtig godt forhold til vore bønder. Dialogen med dem er vigtig for os for at kunne give vore kunder en rigtig god vinoplevelse – uanset om kunden er til hvid- eller rødvin, rosé eller mousserende vine – både når det gælder om den gode smag og den gode fortælling om den enkelte vin.Vi afholder gerne vinsmagninger, enten hos os eller hos firmaer eller private, og det er noget, vi holder meget af, da vi her kan få en dialog i gang med kunderne.

Vinfadet ejes af mig, Carl Salling, og jeg flankeres af min søn Lars og svigerdatteren Mette. Vi har en fælles passion for tysk vin, ligesom vi værner om god kundeservice.

https://www.vinfadet.dk

Adelino – Smagen af Portugal

Rødder i Portugal, kærlighed og passion er grundstenene i denne lille virksomhed.

Vi importerer alle vores produkter direkte fra producenter i Portugal, hvilket gør, at vi kender vores produkter og producenter godt. Det synes vi er vigtigt.

Vores portugisiske produktsortiment spænder bredt, og omfatter blandt andet:  vin, portvin, bobler, gin, oliven, olivenolie, marmelade, honning, tapenade, dåsefisk, håndlavet stentøj og kork produkter.

Besøg os i butikken i Danmarksgade 66, 9000 Aalborg, hvorfra vi også afholder vinsmagninger.

Eller besøg os online på www.adelino.dk

Buus Vine

Familievirksomheden Buus Vine blev etableret i 2013 af Hans Buus og sønnen Oskar. Siden er Anne Juul blevet en af foretagendet. Buus Vine drives ud fra sunde og gennemskuelige købmandsprincipper, og vi leverer god vin til prisen. Vi finder vore vine hos mindre vinhuse/gårde hovedsalig i Frankrig og i Italien. Altså, direkte fra vingården til dig. Vi lærer producenterne at kende og udvikler et gensidigt tillidsforhold til hinanden, der gør, at vi kan stå inde for alle vore vine.

Hans Buus

https://buusvine.dk

Jakobi Vin

Jakobi Vin er et dedikeret vinimportfirma med særlig vægt på økologiske og biodynamiske vine. Det er ikke tilfældigt udvalgte vinproducenter, som Jakobi Vin samarbejder med. Det er producenter, som laver vin med hjertet og med en dedikeret holdning til håndværket i vinproduktionen.

Her produceres vin med et absolut minimum brug af tilsætningsstoffer.

Her skal vinen smage af druer.

www.jakobi-vin.dk

GoVinum

Vi elsker god vin - god vin med sjæl og historie. Vi importerer vine fra små og mindre producenter–vine på kendte såvel som forholdsvis ukendte druesorter.

Hjemmeside

FiniVin

For at leve op til målsætningen om at være en stærk leverandør af eksklusive vine, rejser vi hvert år ud og smager os næsten bogstaveligt talt igennem mange spændende vinområder, inden vi – ud fra vores smagsløg og pengepung – udvælger nye vine fra Spanien og Californien.

”Vores” vinbønder er alle passionerede. Typisk ejer de små, familiedrevne vingårde, hvor de lægger al deres sjæl og nerve i deres ”håndlavede” vine. Vi kender dem personligt og ved, at de brænder for at lave den topkvalitet, som vi mener man kan smage i de vine de producerer.

Find os på:

www.finivin.dk • salg@finivin.dk • (+45) 40 211 311

www.finivin.dk

Vinkrogen

Vinkrogen har siden 2003 importeret vine af højeste kvalitet fra mindre, men utroligt spændende vingårde i hele verden.

Vi importerer alle vore vine direkte fra vinproducenterne og er fuldstændig uafhængige.

Vi vurderer selv de enkelte årgange og kan derfor stå 100% inde for alle vore vine.

www.vinkrogen.dk

VinEmil Vine

VIN EMIL har i flere år importeret kvalitetsvine fra de klassiske europæiske vinområder, hvor særligt udvalgte huse er repræsenteret.

Deres vine har indtil nu været at finde på gode restauranter rundt i det danske land, og for nyligt at smage i deres  showroom på Frederiksberg C.

Alle deres vinproducenter dyrker deres druer på egne marker og arbejder med stor bevidsthed og respekt for deres miljø, og mange baserer deres arbejde på økologiske eller biodynamiske hensyn til dyrkning og produktion. Denne proces er med til at garantere kvaliteten, fra dyrkning af vinen, til glasset er fyldt hos forbrugeren.

VIN EMIL har desuden et unikt samarbejde med flere trøffel producenter fra Norditalien, hvorfra vi leverer årstidens friske trøfler til restauranter i Danmark, og samtidigt supplerer med andre trøffelprodukter året rundt. Det kan du nu også nyde hjemme hos dig.

VIN EMIL har mere end 15 års erfaring indenfor restaurationsbranchen og har de sidste mange år arbejdet med, og solgt vine til, HORECA miljøet. VIN EMIL studerer nu WSET wine education, og beriger dermed VIN EMIL med endnu flere kompetencer.

https://www.vinemil.dk

Youandwine

Youandwine har eksisteret som vinimportør siden 1995. I dag ejes og drives virksomheden af Kenneth Quistgaard, men youandwine er meget mere end sin ejer. Det, vi bilder os ind, er et origi

nalt koncept på disse breddegrader, er vores kunders mulighed for at finde firmaets produkter hos selvstændige vinhandlere over hele landet. Et samarbejde om at skaffe, distribuere og repræsentere nogle af de bedste vine på markedet.

www.youandwine.dk

Quist Wine

Quist Wine er et kompromisløst vinfirma placeret i Aalborg, med sjælen og kærligheden dybt nede i de Italienske vinmarker.

Vi importere Italenske vine som vi selv håndplukker hos producenter som ofte er Økologiske og som udelukkende producerer vine med kærlighed til håndværket, passionen til vinen og hvor kvaliteten vægtes højere end kvantiteten – vinmagere der ligger vægt på at levere det ypperste og som alle har en historie at fortælle med deres vine.

Det er det vi kalder Vino é Passione…

https://quistwine.dk

Vinguruen

Kvalitetsvine fra Italien, Spanien, Frankrig og Tyskland.
Vinguruen har et tæt samarbejde med deres vinproducenter, som sikrer en vinoplevelse i særklasse.

Kvalitetsvine til gode priser!

https://vinguruen.dk/

Kulturvin

-Vin er ikke kun vin, god vin er livsglæde
Kulturvin ejes og drives af Lene Nørgaard Hansen, Kulturvin har eksisteret siden 2009, den gang i Møgeltønder, siden er Kulturvin flyttet til Leos Allé 50 i Tønder. Kulturvin handler kun med fransk vin, fra mindre vingårde hvor jeg kender familierne. Jeg har vin fra 18 huse i kælderen.

Sådan startede det

Undervejs i mit studie var jeg på studietur til Alsace, der blev grunden lagt til en kærlighed til en egn og en kultur, som på mange måder minder om den sønderjyske. Ikke mindst oplevede jeg, at hvidvine ikke blot behøvede, at være enten noget meget surt eller noget meget sødt, men at der rent faktisk produceres hvidvine, som smager fantastisk, og at der findes en hvidvin til et hvert formål.
Vinene fra Andre Hartmann, smagte jeg første gang ved en vinsmagning i 2005, og jeg har lige siden været begejstret for vinenes høje kvalitet.

Jeg præsenterede vinene for mange, som opfordrede mig til at starte en import, så de kunne købe vinene i Danmark. I 2009 gjorde jeg alvor af det, og startede Kulturvin, som til at starte med kun importerede fra Andre Hartmann, nu importerer Kulturvin fra storset hele Frankrig og samarbejder med 18 vingårde.

Kulturvin handler først og fremmest om at udbrede kendskabet til de fantastiske vine fra Frankrig Den glæde vi finder iden kultur og natur der findes i Frnkrig, vil jeg gerne dele med andre.

Hos Kulturvin handles kun med Vigneron Independant, altså selvstændige franske vingårde. Vi handler med vinbønder som driver vingårde i størelsen fra 4,5 hektar. altså mindre vingårde som alle satser på kvalitet frem for kvantitet. Vi handler kun med vingårde vi kender, og som vi kan stå inde for, vi har ikke vin på hylderne, som vi ikke selv har smagt.

https://kulturvin.dk/

Husted Vin

Husted Vin ejes og drives af Kenn Husted. Han er hjernen bag vores familie af vinbarer og butikker i København.

Det startede i 1999 med en vinbutik på Vesterbrogade. Butikken havde åbent fredag og lørdag. Den bestod af et langbord og en del halve tønder med masser af vin i. I starten var det en blanding af få importerede vine fra egen import samt en masse fra andre importører.

I dag er alle vinene af egen import og med eksklusivitet for Danmark.

Vores mission er at finde rigtig gode vine, der er ”value for money” samt giver én på opleveren.

Udvælgelsen af vinene sker løbende, sammen med de ansatte, som sælger vinene hver dag. Hvis de ikke virker, bliver de ikke genbestilt.

Siden 1999 er der kommet en del vinbarer og restauranter. Vi er slet ikke færdige med at vokse og sætte vores præg på den københavnske restaurantscene.

https://hustedvin.dk/

Winen

Mit navn er Kasper Hovmand Christensen, og jeg flyttede til Ungarn sommeren 2021, da min kæreste startede på universitetet i Budapest. Efter at have arbejdet i konsulentbranchen siden 2014, blev jeg introduceret til ungarsk vin for første gang da jeg flyttede herned. Hver gang jeg havde venner, kolleger eller familie på besøg i løbet af mit første år i Ungarn, blev jeg altid overrasket over kvaliteten af vinene og blev tilskyndet af mine omgivelser til at gøre noget ved min begejstring for ungarsk vin.

Winen blev startet i september 2022 hvor jeg deltog i min første vin festival i Budapest, hvor jeg for første gang udforskede de ungarske vine set fra en import-virksomheds perspektiv. I oktober kørte jeg hele vejen fra Ungarn til Danmark i en lejet bil for at afholde en gratis smagning af mine vine for danske sommelierer, kokke og vinfolk. Modtagelsen var fuldt ud positiv, og jeg besluttede at tage springet og forpligte mig til dette eventyr jeg havde sat i gang.

Min første import ankom I marts 2023 med ca. 20 forskellige vine, som jeg selv har udvalgt og håndplukket, til Danmark. Mit håb er, at Danmark vil lære at sætte pris på ungarsk vin lige så højt som man gør med franske, italienske eller spanske vine. Vores mål er at gøre dette til en realitet, og vi håber at du vil tage del i vores passion for håndplukket ungarsk vin.

https://winen.eu/

Catalansk Vin

Catalansk Vin er en nyopstartet import af vine fra mine yndlingsproducenter, som laver naturlige vine ud fra gamle principper. Håndværket er i fokus og vinene laves uden tilsætningsstoffer. Jeg ønsker at udbrede kendskabet til mindre producenter fra en egn med sin helt egen karakter.
https://catalanskvin.dk/

Erik Sørensen Vin

Etableret 1956 – leverandør af vinoplevelser til restauranter, virksomheder og private.
Hos Erik Sørensen Vin brænder vi for de gode vinoplevelser og mødet med mennesker, der deler vores passion for vin.

Du kan finde vores vine på vinkortet hos restauranter og vinbarer i hele Danmark.

Vi leverer vin- og vingaver til danske virksomheder og holder vinsmagninger og events for både privat- og erhvervskunder.

Du kan også gå på opdagelse i vine fra hele verden i vinforretningen i Hellerup og på www.eriksorensenvin.dk.

Quanta de Ramozeiros

Ramozeiros er en 21 hektar stor traditionel familie ejendom, beliggende i Vacalar, Armamar, i Douro-dalen i det nordlige Portugal. Ramozeiros bolig- og kælder faciliteter står smukt på toppen af ​​en bakke, blandt andre bakker og dale, omkring hvilke du kan nyde det monumentale landskab i Douro-dalen, med floden ikke langt væk fra den.

Selv før nogen fortæller dig noget om Ramozeiros, vil de gamle vinmarker og stenene fra de gamle lagares fortælle dig om deres alder (1789) og vil også pege på en møjsommelig og modstandsdygtig fortid. Vi ved, at vores forgængere, og vi har lært det fra deres egne stemmer, udførte et fantastisk arbejde med vindyrkning og vinificering, og at de i meget lang tid, i nogle generationer, plejede at sælge deres druer og vine til nogle få Porto-virksomheder.

Danske vinproducenter

Neder Kjærsholm Vingaard

FRA DRØM TIL VIRKELIGHED
Vi har altid haft en kæmpe interesse for vin og har i mange år haft en drøm om at blive dansk vinavler. Den drøm begyndte at gå i opfyldelse i 2009, hvor vi plantede ca. 4000 vinstokke ved Neder Kjærsholm Hovedgaard. Dette tal er i flere omgange forøget, så vi i dag har knap 6000 vinplanter af sorterne rondo, solaris, leon milllot, orion og riesling. Året efter blev vineriet med produktionslokaler og vinkælder bygget, og Neder Kjærsholm Vingaard var dermed en realitet. Nu kunne vi for alvor kalde os dansk vinavler.

DANSK VINAVLER MED BRED PRODUKTPORTEFØLJE

I begyndelsen koncentrerede vi os om at lave rødvin og hvidvin. De første års udbytte var selvfølgelig heller ikke så store. I 2014 fik vi også rosé i produktionen, og siden da har vi udvidet med flere nye produkter; druebrændevin, mousserende vine af druer og æbler samt solbærlikør og solbærrom. Kendetegnende for dem alle er, at det er produkter i en rigtig høj kvalitet, og det var lige præcis det, vi drømte om at lave, da vi begyndte i 2009.

https://nkvingaard.dk/

Cold Hand Winery

Ude på landet mellem Randers og Viborg. Omgivet af en æbleplantage og dansk idyl. Her ligger frugtvineriet Cold Hand Winery. Et sted, hvor sanserne åbnes, fortælleglæden blomstrer og hvor noget af verdens bedste frugtvin produceres.

Det gærer og bobler. Både i vineriets højloftede produktionshal, men også i vores hoveder og hjerter. At producere nogle af verdens bedste frugtvine er en fantastisk fornøjelse og en evigt udviklende proces, som overrasker os gang på gang. Men vi tror på, at det kan lade sig gøre, for vi holder fingrene fra de frugter, som alligevel bliver til bedre vine andre steder i verden. Til gengæld sætter vi alle sejl ind på de danske frugter og bær, som netop bliver allerbedst lige her, hvor vi bor. Sensommerdøgnets temperaturudsving giver den helt særlige nordiske syreprofil, som er både ren, frisk, aromatisk og guld værd.

Vores vineri er et arbejdende værksted, hvor vi eksperimenterer på livet løs for at finde præcis de toner og noter, som får os tættere på verdens bedste frugtvin. Vin på danske æbler, pærer, rabarber, kirsebær, solbær og kvæder.
At få naturens egen avl gjort til vine og likører i verdensklasse gør os glade, stolte og ydmyge på samme tid. Vi går langt og bliver hurtigt meget nørdede i jagten på det bedste produkt. Æbler er nemlig ikke bare æbler, og kirsebær er ikke bare kirsebær. Vi kender sorterne som vores egne børn, og arbejdet for at nå den rette syre-/sødmebalance nærmer sig et sandt detektivarbejde, hvor vi optimerer høsten og er yderst omhyggelige med forarbejdningen.

Vores frugtvinseventyr bygger på jordbundenhed, nysgerrighed og en lyst til at dele den gode fortælling. Årligt byder vi tusindvis af oplevelseslystne besøgende inden for i vores vineri. Med åbne arme, velsmurt snakketøj og smittende begejstring viser vi gæster rundt blandt duftende tanke og flotte egefade, inden vi giver dem en smagsoplevelse for livet. Vi håber du vil lægge os et besøg.

// Jens Skovgaard & Flemming Villebro

https://www.coldhandwinery.dk/

Guldbæk vingård

Familien og vingården
Vi præsenterer med stolthed vores værk på Guldbæk Vingård. Vi er tre generationer, der dyrker vores lidenskab med det mål at fasttømre Danmark som et fremtrædende vinland. Vi deler vores historie og viden for at inspirere og berige. Som en familiedrevet vingård leverer vi høj kvalitet, der afspejler vores kærlighed til faget. Vi ser frem til at dele vores vinoplevelser med jer og være en del af jeres rejse i vinens verden.

Bæredygtig vinproduktion
Regenerative teknikker så som kompostering, brug af naturlige gødninger og dyrkning af dækkeafgrøder forbedrer jordens sundhed og frugtbarhed. Det giver gode betingelser for sund vækst af vinplanterne og resulterer i bedre høst. Desuden bidrager regenerativ landbrugspraksis til at eliminere behovet for pesticider og kemiske gødninger til gavn for både miljøet og menneskers sundhed.

https://xn--guldbkvingrd-2cbi.dk/

Saxtrup Vingaard / Danmarks nordligste vingård

Saxtrup Vingaard er beliggende få kilometer nord for Hjørring ved landsbyen Bjergby – en beliggenhed, som er gunstig med mange solskinstimer, de friske og saltevinde fra Vesterhavet og optimale jordbundsforhold, som egner sig perfekt til produktion af mousserende vin. Vingården er beliggende i naturskønne omgivelser i et lille område, som oprindeligt hed Saxtrup Bye. Heraf navnet på vingården.
Vejen op til vingården går ad en kuperet grusvej, der ligger mellem skov og mark og går langs en idyllisk skovsø, op mod de smukke snorlige vinrækker. Vores marker er sydvest vendte skråninger, som udnytter solen optimalt. Samtidig ligger markerne godt i læ af omkringliggende små skovarealer, hvilket er en fordel for at undgå frostlommer.

Danmarks nordligste vingård
Saxtrup Vingaard er den første kommercielle vingård i Hjørring Kommune og pt. Danmarks nordligst beliggende vingård. I 2020 blev området godkendt som landbrug med bopælspligt, samme år som de første hektar blev plantet.

Vi har også i projekteringen af bygningerne på området, fokus på bæredygtighed, herunder i valget af byggematerialer, ligesom vi har lagt vægt på, at arkitekturen er tilpasset og spiller sammen med områdets natur og omgivelser. Bygningerne er tegnet af Søren Boskov Mikkelsen.

https://www.saxtrup.dk/

Andersen Winery

Andersen Winery er et dansk vineri beliggende i det enestående landskab omkring Mols Bjerge. Her fremstiller vi mousserende vine i verdensklasse. Vi vælger det ypperste inden for danske frugter, druer og bær og gør dem til smagsoplevelser ud over det sædvanlige.

https://andersenwinery.dk

Slagteren fra Gistrup

KVALITET, DYREVELFÆRD OG RESPEKT FOR HANDVÆRKET.
I 2005 overtog jeg slagterbutikken i Gistrup og den blev til "Slagteren & Kokken i Gistrup". Vores mål er, at give dig den bedste kvalitet i kød, pålæg, færdigretter, tilbehør og mad ud af huset (frokost, buffeter, menuer m.m. til virksomheder og private). Slagteren i Gistrups speciale er hjemmelavet pølsemageri. Det bygger på gammeldags, stolte håndværks-traditioner og løbende nytænkning og nyudvikling af vores Charcuteri, hvor alt er hjemmelavet.
Har du spørgsmål til vores råvarer, tilberedning, menuer eller andet, så kontakt os endelig vi kommer gerne med vejledning og ideer.

https://slagteren-kokken.dk/

Byens Brød og Kager

Glæden ved det gamle håndværk er stadig omdrejningspunktet for bager Henrik Poulsen, der sammen med sin hustru Anette har ejet bageriet på Østergade 57 i Nørresundby i 25 år.

Både 50-årige Henrik Poulsen og hans to år yngre hustru er udlært bagere, han arbejder stadig med faget og står for bageriet, mens hun står for butik og kontorarbejde.

– Samtidig er det vigtigt for os at have salg over egen disk, på den måde har vi mere kontrol over, hvad der bliver solgt, og vi kan stå inde for de ting, vi selv producerer, kunderne går efter kvalitet.

I dag tæller medarbejderne fire bagersvende, tre kvinder arbejder fast i butikken og yderligere omkring 13 hjælper til.

Det er dejligt at stå op og lave noget, man er stolt af. At producere noget hver dag og se at tingene lykkes, siger Henrik Poulsen, glæden ved håndværket er der stadig.

Byens Brød og Kager

Østergade 57, 9400 Nørresundby